ΚΙΚΑ



Καλές μου φίλες,
σήμερα το ενημερωτικό μας μαγκαζίνο θα κάνει μια μίνι αναδρομή στο παρελθόν, πάντα με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας. 

Οι καλά διαβασμένες φίλες θα αναγνώρισαν σίγουρα την άνωθεν φωτογραφία. Είναι τρεις άνθρωποι-υπαίτιοι για μια από τις απολαυστικότερες ταινίες των 90's. Ο Pedro Almodóvar έγραψε και σκηνοθέτησε αυτό το surreal αριστούργημα και ο Jean-Paul Gaultier έφτιαξε το υπέροχο κοστούμι (με εμφανείς παραπομπές στη δικιά μας Μήδεια. Από τότε μελετούσε γκρικ χίστορυ, αγαπούσε τη Μύκονο και φλέρταρε στο Sodade, αλλά δεν είχε ακόμα αγοράσει το cottage στο νησί). Και εγένετο.. η Κίκα. Κλασσική Αλμοδοβαρική ηρωίδα, όχι απλά μια ακόμα γυναίκα στα πρόθυρα νευρικής κρίσης (τα έχει ξεπεράσει), αλλά εξίσου γοητευτική και μοιραία.

Μια κωμωδία που τη συστήνουμε ανεπιφύλακτα σε όσους θέλουν να περάσουν ένα ωραίο Σαββατόβραδο με την οικογένειά τους. Γιατί το σημαντικότερο μήνυμα της ταινίας είναι πως τίποτα δεν συγκρίνεται με την οικογενειακή θαλπωρή. Όταν ταινιάκια όπως ο Κυνόδοντας ή το Σπιρτόκουτο δεν υπήρχαν καν σε προσχέδιο, η Κίκα τολμά να μας κλείνει συνομωτικά το μάτι και να μας προτρέπει να αγαπάμε την οικογένειά μας με τα ελαττώματά της. Και το καλύτερο; Το κάνει με χιούμορ και ωραία κοστούμια!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις